juni 2009 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 1, jaargang 7, Enkhuizen juni 2009

Even met u bijpraten.  
Wat is er gebeurd sinds de laatste nieuwsbrief van december 2008? We deden daarin een oproep om ons werk voor de CP kinderen in Nepal te blijven steunen en velen hebben daaraan gelukkig gehoor gegeven. We zijn heel blij dat zoveel sponsors met ons verder willen gaan.   
Ook het aanbod (gratis schenkingsakte) van Notaris Olij uit Grootebroek was voor onze stichting een groot succes. Vijf sponsors hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en er zitten er nog twee in de pijplijn.  Dit levert ons gedurende een periode van vijf jaren een bedrag op van ca. € 2.000 per jaar.  Daar kunnen we mee vooruit. Het is nog steeds mogelijk om van het aanbod gebruik te maken………  
Daarnaast had Modezaak Dirk de Wit uit Bovenkarspel een leuke actie voor onze stichting in petto. Tijdens de heropening van hun zaak op woensdag 18 maart j.l. werd aan de genodigden gevraagd om een bijdrage voor S”HB”N. Op de avond zelf was dat een bedrag van € 3.400. Toen er twee weken later een stukje over in de krant kwam was het bedrag aangegroeid tot € 6.500 en nu is het € 9.425! En dat noemen wij een lekkere opsteker. Het wachten is nu op het moment van overhandigen…. Voor meer informatie over Dirk de Wit Mode zie: www.dirkdewitmode.nl

ALLE SPONSORS VAN HET 1E HALFJAAR 2009, VAN HARTE BEDANKT!

Wat waren de ontwikkelingen in het 1e half jaar 2009?
 
In maart is de nieuwe keuken voor de bezoekers en het bijbehorende restaurant(je) in gebruik genomen. Het is een gezellige ontmoetingsplaats geworden en de kok en zijn vrouw zijn er heel erg blij mee.



Met Stichting Maha Mata Nederland uit Heenvliet zijn de banden aangehaald. Maha Mata zet zich in voor de allerzwaksten in de Nepalese samenleving en wil onze activiteiten graag ondersteunen. Wij zijn met hun betrokkenheid zeer vereerd en blij. Maha Mata heeft een groot deel van de hulpverlening in de Katmanduvallei voor haar rekening genomen, plus nog de zorg van een ver gelegen district. Vorig jaar waren zij al bereid om de kosten van drie districten plus de kosten van het sanitair en de watervoorziening van de school voor hun rekening te nemen. Voor meer informatie over Maha Mata zie: www.mahamata.nl

Onze Ierse partners, Bob en Frances, zijn in mei bij ons op bezoek geweest en dat was weer hoog tijd.  Het is altijd goed om elkaar weer eens recht in de ogen te kijken, hoewel Bob blind is, maar hij heeft een geweldige visie!  We hadden over een aantal zaken afwijkende meningen en ideeën, maar de neuzen staan weer naar één kant gelukkig.  Het was weer een heel gezellig weekend en we hebben samen van het Enkhuizer Jazzfestival genoten.  
De bouw van de werkplaats (Vocational Training Center) is gestart en de oplevering zal eind september plaatsvinden. Dat moet ook wel, want in oktober gaan we met een delegatie van drie bestuurders en onze Ierse partners naar Nepal om de school voor speciaal onderwijs en deze werkplaats officieel te openen. (De reiskosten worden overigens als altijd uit eigen zak betaald.) Het terrein mag er dan niet meer als een bouwput uitzien, maar alles moet netjes zijn aangelegd, zoals de bestrating en de tuinen. Dat wordt nog een hele klus voor de Nepalezen, maar het geeft ze werk en dus eten!  
Voor foto’s over de voortgang van de bouw van de werkplaats (Vocational Training Center), zie:  www.shbn.nl



Omdat Stichting ’Holland Building’ Nepal partner is van Impulsis betaalt zij 50% van onze kosten voor de bouw van dit trainingscentrum, maar ook uw bijdrage is nog steeds meer dan welkom hoor.


Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres :
c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nl



Copyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud