dec 2003 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 2, jaargang 1, Enkhuizen december 2003

Wie A zegt, moet ook B zeggen en beloofd is beloofd!  Nieuwsbrief nummer 2 zal gemaakt en verzonden moeten worden. Gelukkig is er heel wat te melden. Mijn vrouw en ik zijn zojuist teruggekomen uit een onrustig Nepal. Er lijkt voorlopig nog geen eind te komen aan deze zeer vervelende situatie. Tijdens onze trektocht van Pokhara naar Kagbeni hebben wij vele mensen gesproken die een ‘donatie’ van Nrs 1000, Nrs 2000 of zelfs $ 50,- moesten doen aan de Maoïsten. Daarvoor werd wel een ‘donatiebewijs’ afgegeven. Gelukkig hebben wij dit niet hoeven.

Tijdens ons verblijf in Nepal hebben we ook vernomen dat Nederland de ontwikkelingshulp aan Nepal met ingang van 2005 wil stopzetten......   Dat kwam nogal hard aan! Nepal is in alle opzichten afhankelijk van buitenlandse hulp. Eerder gedane beloftes aan Nepal worden hiermee gewoon onderuitgehaald (contracten tot en met 2008 worden opengebroken) en ook deze tegenslag zal ‘de gewone Nepalees’ weer moeten accepteren. Uiteraard hebben wij, en vele organisaties die in Nepal actief zijn, onze verontwaardiging uitgesproken via de website www.keepnepalonthelist.com. Ook de leden van de ‘Vaste kamercommissie voor buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking’ hebben wij benaderd met het verzoek om er bij de minister op aan te dringen om de verplichtingen die Nederland tegenover Nepal is aangegaan na te komen.

Maar er is ook goed nieuws! Op 11 september is de grond daadwerkelijk aangekocht en dat was reden voor een feestje. We hebben er met een glas champagne op geklonken. Zie voor een uitvoerige beschrijving onze website: www.shbn.nl. We zijn er tijdens ons verblijf drie keer wezen kijken en het is een prachtig stuk grond van 4000 m2. Het ligt op een heuvel, net buiten de ringweg om Kathmandu, met een fantastisch uitzicht op de Kathmanduvallei. We hebben voor dit heugelijke feit voor alle medewerkers en de kinderen een feestdag georganiseerd en foto’s gemaakt met de vlaggen van de landen die bij deze aankoop betrokken zijn geweest. Er is een bouwcommissie ingesteld en niets staat de aanvang van de bouw van het fysiotherapiecentrum meer in de weg. Er wordt nu volop gewerkt om de aanvoerweg gereed te maken voor het transport van de materialen.Om ons op de hoogte houden van de ontwikkelingen hebben we bij ons project een digitale fotocamera geïnstalleerd zodat zij ons regelmatig op de hoogte kunnen houden van de voortgang. U kunt dit dan ook volgen op onze website.

De Selfhelp Group for Cerebral Palsy, het project dat wij ondersteunen en ook wij, hopen dat wij het komende jaar weer op uw steun en support mogen blijven rekenen.  
 
…..Geef om elkaar, geef aan elkaar…..Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres : c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nl


Copyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud