juni 2003 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 1, jaargang 1, Enkhuizen 29 juni 2003


Wij zijn ons ervan bewust dat wij onze sponsors, groot en klein, niet altijd goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot het project dat wij in Nepal ondersteunen. Dat gaat veranderen! Om maar meteen met de deur in huis te vallen kunnen wij melden dat het uitgeven van geld nog veel moeilijker is dan het vergaren ervan! Wat is er aan de hand? In de tijd dat onze Stichting "Holland Building" Nepal bestaat, bijna 2,5 jaar, hebben wij velen kunnen overtuigen van de noodzaak om kinderen met een hersenbeschadiging in Nepal op allerlei wijzen te steunen. Kinderen met Cerebral Palsy hebben onze steun hard nodig. Daarover bestaat geen twijfel! Dit heeft geresulteerd in het feit dat er door vele activiteiten en uw hulp een geweldig bedrag bijeen gespaard is. Voldoende om een nieuw, aangepast, fysiotherapiegebouw te realiseren. Dat was ons doel ook. Onze Ierse vrienden hebben al geruime tijd het bedrag voor de aankoop van 4000 m2 grond bijeen

Het wachten is op de aankoop van de grond…….. en dat vraagt kennelijk heel veel tijd. Telkens weer worden we geconfronteerd met berichten dat de koop weer niet doorgaat! Daarvoor zijn steeds weer goede oorzaken en redenen te noemen. Door de toestand met de Maoïsten zijn veel Nepalezen uit het achterland naar Kathmandu gekomen om een "veilig" plekje te bemachtigen, waardoor de grondprijzen aanzienlijk omhoog gaan. Verder wordt door bemiddelaars met allerhande trucs geprobeerd om ook een deel van het beschikbare geld te krijgen. Op 2e Pinksterdag echter, kregen wij bericht uit Nepal dat er een optie is op een prachtig stuk grond en dat het ditmaal zou gaan lukken……...ik heb het schrijven van deze nieuwsbrief wat uitgesteld, want wat zou mooier zijn dan dat we kunnen melden dat de aankoop van de grond gelukt is? Helaas, nog geen groen licht maar ik wil niet langer wachten. Mocht het er toch binnenkort van komen dan kunt u het in elk geval lezen op onze website. www.shbn.nl

Overig nieuws.

  • De Deense Ambassade in Nepal heeft toegezegd om de lopende kosten tot juni 2004 te betalen.

  • GNHA heeft toegezegd om het 'Out-Reach Programme' in 5 districten voor vijf jaar te financieren.

  • Vanaf nu zal er een 'Awareness Programme' worden gestart om de bevolking voor te lichten op welke wijze Cerebral Palsy ( hersenbeschadiging) o.a. voorkomen kan worden.

  • Er komen twee Duitse fysiotherapeutes voor twee jaar als vrijwilliger bij het project werken.

  • Er zullen twee professionals vanuit de overkoepelende organisatie ICPS in Londen naar het project komen om ondersteuning te geven, echter, er wordt nog gezocht naar een sponsor om de   reiskosten te betalen.

  • Het Liliane Fonds heeft het budget verdubbeld van Rs 2000 (25 Euro) nar Rs 4000 per maand per kind.


Wij, hier in Enkhuizen, hebben zojuist een CD-actie afgerond. Op de Enkhuizer lappendag hebben wij cd's verkocht met de titel: "On the Road to Kathmandu", dit is een muzikale reis van Enkhuizen naar Nepal. De CD begint met het Enkhuizer lied gespeed door de Blaaskaken. Daarna volgt het nummer 'Sentimentel journey' van Ella Fitzgarald. Onderweg, tijdens de vlucht naar het oosten, zien we 'Blue skies' van Frank Sinatra en "Orange coloured sky" van Nat King Cole. Dan volgt het nummer "Let de great big world turns on' door de Hot Revival Stompers.

Zij zijn bekend van het Enkhuizer Jazzfestival……… Eenmaal in Kathmandu geland horen we het toepasselijke lied 'I am walking'. Dan volgen de nummers 'Donkey train', 'Walking shoes', 'Song of India' en vervolgens het beroemde Nepalse liedje 'Resham Firiri', dat iedereen in Nepal kent. 'Nobody knows the trouble I have seen' en tenslotte 'Till we meet again'. De reis is dan teneinde en we keren terug naar Enkhuizen met de melodieën van 'Flying home' en 'Going home'.

De CD is gemaakt met belangeloze medewerking van de Blaaskaken, Foto Video Zwaan, The Hot Revival Stompers, Quiet Storm en Disky Communication Europe B.V.

De opbrengst van deze bijzondere benefiet CD komt volledig ten goede aan de Selfhelp Group for Cerebral Palsy te Nepal om de inventaris en inrichting van het nieuwe gebouw te financieren.

In oktober gaan we weer naar Nepal om het project te bezoeken. Wij gaan ervan uit dat de grond dan is gekocht en dat het nieuwe fysiotherapiegebouw in de steigers staat. Wij zullen onze ervaringen graag met u delen in onze volgende nieuwsbrief, welke in december zal verschijnen.
Hartelijk dank voor uw sympathie en steun aan onze activiteiten voor kinderen met Cerebral Palsy in Nepal en u hoort nog van ons…………

Stichting "Holland Building" Nepal
Co Reijnders, voorzitter


P.S. Wij hebben besloten, uit kostenbesparende overwegingen, om (nog) niet te werken met acceptgiro's en/of machtigingen. Wij hopen dat sympathisanten de moeite willen nemen om zelf hun bijdrage aan ons over te maken. Het kan natuurlijk ook met een periodieke opdracht aan uw bank..Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres : c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nl
Copyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud