dec 2006 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 2, jaargang 4, Enkhuizen december 2006

Het is weer zover. Tijd voor informatie over het project. Gelukkig hebben we heel veel goed nieuws te melden. De website is helemaal bijgewerkt. Alle acties en activiteiten staan er weer op. On- line doneren via de website is nu ook mogelijk.
Wat een fantastisch jaar als we even terugkijken. Er waren weer zoveel mooie momenten. Teveel om op te noemen. Wat hebben we allemaal kunnen doen dit jaar? Een benefietconcert, opbrengsten van jubilea, feestjes, geboortes, een fiets-spinningmiddag, de 40.000 MeterMars, de opbrengst van verkoop van Nepalese artikelen, een veiling, schoffelen voor het goede doel, geld voor alle inventaris van het fysiotherapiegebouw en dan de opbrengsten van al onze trouwe sponsors.
Er is meer dan € 30.000 ontvangen van zovele gulle gevers die ons project een warm hart toedragen. Soms lijkt het allemaal om geld te gaan. Niets is minder waar, het gaat om mensen, mensen in Nepal en dan vooral kinderen. Gehandicapte kinderen die wij met dit geld een klein beetje meer kwaliteit van leven kunnen geven. Een klein beetje minder ellende. Dáárom is er geld nodig.
Na het fysiotherapiecentrum is nu de school aan de beurt. In de maand februari zal de eerste steen worden gelegd voor de 1e fase van deze school voor speciaal basis onderwijs. Helaas zullen we daar niet bij aanwezig zijn. Er zullen echter wel twee studentes bij zijn die beide hun afstudeerstage als ergotherapeut gaan doen. Zij zullen deze ceremonie voor ons waarnemen.

Het wordt overigens hoog tijd dat de school in gebruik kan worden genomen, want het therapiecentrum barst bijna uit zijn voegen van alle activiteiten. Dat komt omdat het centrum inderdaad een ‘baken’ is geworden voor kinderen met CP en hun ouders. Er is sprake van doorverwijzing van alle mogelijke kanten. Zowel vanuit de medische zorg alsook door mond tot mond reclame. Hier hebben we het voor gedaan, dit is wat we wilden bereiken. De school zal in juli 2007 worden opgeleverd en dan kan de rust een beetje weerkeren in het centrum. Dat is voor iedereen beter en het moet ook niet langer duren.
Om de school te financieren zijn we partner geworden van Impulsis. Zij zijn bereid om het schoolgebouw méé te financieren voor een bedrag van € 17.500,- op voorwaarde dat wij zelf een zelfde bedrag kunnen realiseren met onze acties.
Ik weet zeker dat wij dat met uw hulp weer voor elkaar zullen krijgen. Wij gaan er in elk geval weer voor en we hopen dat u dat ook weer zult doen.

In het volgende voorjaar ga ik met twee zwagers en een vriend op de fiets van Enkhuizen naar Rome. Dat wordt een sponsorfietstocht. Ik kom daar graag begin volgend jaar nog even op terug. We hopen natuurlijk dat er onder u een aantal mensen zijn die deze tocht zullen willen sponsoren. Voor alle duidelijkheid, u sponsort niet voor de reis van de deelnemers, maar al het geld gaat naar het project in Nepal.
Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres :
c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nlCopyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud