dec 2007 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 2, jaargang 5, Enkhuizen december 2007

Nepalreis.
Voor de 8ste keer is in de maand november de reis naar Nepal gemaakt om het project te bezoeken, de kinderen te zien en natuurlijk ook de voortgang van de bouw van de school in ogenschouw te nemen. (zie foto) Het was één groot feest!  We werden weer erg blij bij het zien van de ‘Holland Building’. Het gebouw was alleen vuil door de moessonregen en we hebben gevraagd om het schoon te maken en het opnieuw te schilderen. Zo hopen we het een beetje mooi te houden. We werden door de kinderen met een warm welkom onthaald omdat ze ons inmiddels al wat beter kennen en de school in aanbouw zag er heel goed uit.  Weer iets om met z’n allen trots op te zijn. Op 15 december zal de ’kale’ school worden opgeleverd. Daarna moet het elektra en het sanitair er nog in.  

Maha Mata.
Voor het sanitair zoeken we nog een sponsor en daarvoor was Ans Callemeijn van Stichting Maha Mata Nederland, met haar man John op bezoek om met eigen ogen te zien wat de Selfhelp Group for Cerebral Palsy doet voor de kinderen met een hersenbeschadiging. Zij kregen een bloemrijk onthaal en waren erg onder de indruk. Er zijn veel foto’s gemaakt en er is gefilmd om de bestuursleden thuis te informeren. Wij wachten op hun formele besluit………..   
Herdenking. Het is dit jaar 15 jaar geleden dat Ben, de broer van Corrie, is verongelukt in Nepal en daarom wilden wij graag een herdenking doen, samen met de kinderen en de staf van de SGCP. Dit was een ontroerende gebeurtenis. De foto van Ben stond op een tafeltje en ook de dingen die wij vanuit Nederland hadden meegenomen werden erbij geplaatst. Het geheel werd met heel veel bloemen, wierook en fruit omringd. Om de beurt mochten we een ‘malla’, d.i. een bloemenkrans bij de foto van Ben leggen en een kaarsje aansteken. Uiteindelijk brandden er zo’n veertig kaarsjes. Professor Rajbhandari, de oprichter van de SGCP, deed een terugblik naar 1992, het jaar van de crash en koppelde zo onze betrokkenheid aan het ongeluk van Ben.    Na afloop van deze plechtigheid werden wij naar voren geroepen en omdat wij al zolang betrokken zijn bij dit project werden we opgenomen in de ‘SGCP family’ en kregen we de naam fufu (tante) en fufaju (oom) en wij vonden dat een hele eer.
   
Goederen.
Voorafgaand aan onze reis hadden wij al 100 kg goederen naar Nepal verzonden om uit te delen aan diverse projecten. Dat waren o.a. kinderkleertjes, lesmateriaal voor speciaal onderwijs, speelgoed, knuffels (Twinbears), tandpasta en tandenborstels. Het duurde maar 2½ uur voordat we de spullen in ons bezit hadden en toen konden we de buit gaan verdelen. Als eerste zijn we naar de Dalit’s gegaan, het project waar onze stadsgenoot Paul Eg een aantal maanden heeft gewerkt. Dit is een tehuis voor ca. 25 weeskinderen van de laagste kaste. Paul had foto’s gemaakt en wij zouden die gaan uitdelen, samen met nog wat gedoneerd speelgoed en natuurlijk de Twinbears (www.twinbears.nl) Dit zijn prachtig gemaakte dieren, waarvan er steeds 2 worden gemaakt. Je koopt er twee, maar je krijgt er maar één. Ze worden van elkaar gescheiden door ze van elkaar los te knippen. De andere, die je niet meekrijgt gaat naar een ontwikkelingsland en dit keer kregen wij er meer dan 40 stuks mee naar  Nepal. In het huis van Paul hebben alle meisjes er een gekregen en de jongens kregen een vrachtwagen.

We werden daar ontvangen als de koning en de koningin.


                    Ontvangst bij de Dalit's

De kinderen waren zo blij dat we er waren en dat we de groeten kwamen brengen van Paul dat ze ook nog een aantal liedjes hebben gezongen en gedanst.  
Zo zijn we ook bij Suvadra geweest in Bakthapur en bij Stichting Veldwerk om het een en ander uit te delen, hetgeen altijd weer ontroerend is om zien. Ook de AGE groep heeft onze warme belangstelling. Dat is een klein groepje dat ook kinderen met CP behandelt en ook aan dit kleine project hebben wij ons hart verpand.

Out Reach Program.
De SGCP heeft een Out Reach Program. Dit is een programma waar in diverse districten, veelal ver weg van Kathmandu, CP kinderen worden opgespoord en behandeld. Het is natuurlijk maar een klein deeltje van een district maar er worden toch zo’n 30/35 kinderen gezien.  De Duitse hulporganisatie is niet langer in staat om dit onderdeel te financieren, waardoor er een zestal districten in gevaar zijn.
We zoeken nu ook naar sponsors voor dit onderdeel van ons project. Een district kost ca. € 1650,- per jaar. Wie weet…..  

2e fase school.
Voor de financiering van de tweede fase van de school gaan we volgend jaar weer aan de slag, samen met onze Ierse partner.


                   1e fase school


Benefietconcert.
Als eerste zal op zondagmiddag 17 februari 2008 een benefietconcert worden georganiseerd door onze stadsgenoot Wil Cordes.  Wil is bariton en hij heeft drie bekende zangers uitgenodigd om ook deel te nemen. Uiteraard alles voor het goede doel. Het zal klassiek getinte muziek zijn, zoals operette en opera liederen. De locatie is de katholieke kerk in Enkhuizen en wij hopen dat de kerk op die dag vol zal zijn.  De entree bedraagt slechts € 7,--.  
Noteert u de datum alvast in uw agenda?  U zult verrast zijn en u steunt meteen twee heel goede doelen. S”HB”N en Stg.June.
Na afloop van de herdenkingsceremonie voor Ben, de broer van Corrie, vijftien jaar na dato, werden wij opgenomen in de ‘SGCP family’ als fufu (tante) en fufaju (oom) en in die hoedanigheid willen wij iedereen een vrolijk kerstfeest toewensen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres :
c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nlCopyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud