juni 2007 - SHBN

Ga naar de inhoud


Nieuwsbrief nummer 1, jaargang 5, Enkhuizen juni 2007


Missie volbracht!
De sponsorfietstocht naar Rome voor onze stichting is een groot succes geworden. We hebben het gehaald en dat betekent dat er een bedrag van ruim € 40.000,- bijeen is gefietst.     € 23.000,- van sponsors en
€ 17.500,- van Impulsis, onze partner voor dit project. De 1e fase van de school voor speciaal onderwijs kent hierdoor geen financieel probleem meer. Op 8 maart is in Nepal de funderingceremonie geweest en bijgaand ziet u het ontwerp van de school en de plaats waar het wordt gebouwd. Als u Internet heeft dan kunt u op onze website www.shbn.nl de foto’s zien van de vorderingen.

De fietstocht was een geweldige ervaring die ons nog lang zal bijblijven. De gefietste afstand is 2360 km en we hebben tijdens de tocht zulke mooie dingen meegemaakt. Doordat we kaarten voor- en achterop de fiets hadden konden mensen zien wat we aan het doen waren en waarvoor en dat lokte vele leuke reakties op van voorbijgangers. Zelfs mensen die spontaan een donatie wilden geven als we even op een terras zaten voor een kop koffie onderweg. Hartverwarmend. Heel veel mensen hebben ons onderweg een hart onder de riem gestoken door ons in alle talen succes te wensen. Ook de aankomst in Rome was bijzonder. Mijn zus en zwager waren daar om ons met een spandoek welkom te heten en in Bracciano, vlak bij Rome, was het helemaal feest. Vijfentwintig familieleden waren daar om ons, na vier weken fietsen, in het zonnetje te zetten! Geweldig was dat.
En toen moesten we gaan afkicken natuurlijk. Er kwam weer een leven zonder fietsen…. Afijn, als u Internet heeft kunt u het hele reisverslag lezen op de weblog www.sponsortocht.waarbenjij.nu

Vlak voor we per fiets vertrokken is er ook nog een sponsorloop geweest van de Van Leeuwenhoekschool te Hilversum. De leerlingen hebben een bedrag van ruim
€ 3.400,- bij elkaar gebracht voor het goede doel. Een paar dagen ervoor hebben we ons verhaal over het project verteld en een film vertoond, zodat ze wisten waarvoor ze van start gingen. Een prachtig resultaat dat ten goede komt aan leeftijdgenoten aan de andere kant van de wereld.
Op Hemelvaartdag, toen wij voor de tweede dag aan het fietsen waren, was er nog een sponsorfietstocht georganiseerd in Medemblik. De opbrengst hiervan bedroeg meer dan € 1.700,-. Ook voor ons doel bestemd. Kortom, het is in alle opzichten een geweldig jaar voor onze stichting.

Alle sponsors en mensen die zich hebben ingezet, op welke manier dan ook, heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

De twee ergotherapiestudenten zijn inmiddels klaar met hun eindstage. We zijn naar hun presentatie geweest in Nijmegen om ze te feliciteren met het bereikte resultaat en we hopen natuurlijk dat deze twee meiden ambassadeurs zullen blijven voor de kinderen met Cerebral Palsy in Nepal.
Eén van de twee, Inge, heeft een verslag gemaakt van een werkbezoek in de bergen van Nepal. Bijgaand treft u dit verslag aan en waan uzelf in Nepal…..
In november gaan we er zelf weer heen.
Co Reijnders, voorzitter
Ellen van Baaren, secretaris
Corrie van der Stam, penningmeester
Anette de Ruiter,
Martijn Masselink,
Sven de Waijer.


Telefoon : 0228-314584
E-mailadres :
c.reijnders@hetnet.nl
K.v.K. : 37093481 ( 22 december 2000)
IBAN: NL11 ABNA 0825 4929 63

IBAN: NL03 INGB 0005 1980 99
Website : www.shbn.nlCopyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud