Sven de Waaijer - SHBN

Ga naar de inhoud


Organisatie

Toen wij begin 2004 in Katmandu op bezoek waren wisten we helemaal zeker dat we er goed aan deden de Cerebral Palsy Selfhelp Group actief te steunen. Al een aantal jaren waren we op de hoogte van de inspanningen die vanuit deze groep worden verricht. Eerst via Ellen en Martijn en later via Co en Corrie. Maar van een afstandje steunen is iets anders dan zelf ervaren hoe deze groep functioneert en in welke lokale behoeften de groep voorziet.   

Wat ons het meest aanspreekt is de benaderingswijze van de groep. Directe hulp is noodzakelijk, maar ook indirect kan een hoop gebeuren. Naast directe hulp in de vorm van dag-behandeling en onderwijs aan de kinderen, richt de groep zich ook op het informeren en opleiden van anderen, inclusief de ouders. Gevolg hiervan is dat de kennis steeds uitgedragen wordt, waardoor het aantal kinderen dat hiervan profiteert steeds groter wordt. Klinkt simpel, en het is ook nog doeltreffend.  
  
Natuurlijk wisten we dit alles voordat we zelf op bezoek gingen, maar het is toch wat anders als je daar rond loopt en contact legt met de mensen die het allemaal moeten doen. Dan zie je de bevlogenheid waarmee de medewerkers met de kinderen om gaan. En je ziet ook de slechte huisvesting waar men het mee moet doen en de trappen (!) via welke men de kinderen omhoog draagt. Pas dan dringt het echt tot je door hoe belangrijk het voor deze mensen is om een nieuw pand te kunnen betrekken, gelijkvloers uiteraard. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

We hopen dat u dat ook doet!

Brigitta den Ouden en Sven de Waijer

Copyright Michel Deen 2018
Terug naar de inhoud