Update Noodhulp voor Nepal6 - SHBN

Ga naar de inhoud

Update Noodhulp voor Nepal


 
Enkhuizen, September 2015.

Het is amper vijf maanden geleden en de aardbevingen in Nepal zijn inmiddels verleden tijd.
Andere rampen hebben zich aangediend....Echter, wij van S"HB"N zijn zeer direct betrokken bij de verwerking, de 1e hulp, de opbouw, de voortgang en met het medeleven.
Onze reis is aanstaande en we willen er heel graag heen om onze goede bekenden een hart onder de riem te steken, te knuffelen en even vast te houden.
Er staan dozen met 600 kg spullen klaar in onze hotelkamer en die willen we natuurlijk graag gaan verdelen onder de mensen waarvan wij denken dat ze het nodig hebben.
Er is ook nog geld van het Noodfonds beschikbaar en ook dat zullen we gaan besteden waar nodig.


 
Zo ziet het straatbeeld er momenteel, tijdens de moesson, uit.....

 
Bietendag.
 
In de tussentijd is er een afspraak gemaakt met de organisatie van de Bietendag in West Friesland. (26 september = de actiedag)  om gezamenlijk een kleine Healthpost te gaan bouwen in Sermathang, dat ligt in een van de zwaarst getroffen gebieden van Nepal.
 
De totale kosten bedragen ca. € 10.000 en we delen deze kosten samen. (www.bietendag.nl)
 
Dokter Pasang heeft de 1e aanzet gegeven en ons het verzoek gedaan. (Zie foto links, dr. Pasang) 
Ook Tahsi, de broer van Pasang (rechts op de foto) gaan we helpen met de bouw van twee nieuwe toiletgebouwen voor de Yangrima school in Sermathang. De kosten hiervoor bedragen € 2.500.
 
 
De bouw van 400 noodwoningen in het dorp gaat gestaag voort en wij sponsoren voor alle huizen een solar-lamp met oplader voor de gsm in het kader van het "Light in the Darkness" programma.
 
Want, communicatie is essentieel als je overal zover vandaan leeft.  (140 km van Kathmandu, en daarvan is het dorp voor het laatste deel slechts per voet in zeven uur te bereiken).
 
De kosten van de solar-lampen bedragen € 15 per unit, totaal dus € 6.000.
 
Lieve mensen van het Maltezer Kruis dragen € 5.600 hieraan bij.
 
 
Voetprints voor Nepal.
 
Op zondag 20 september is onze sponsor wandel/fietstocht. De opbrengst van deze dag zal ook worden besteed aan Noodhulp. En...je kunt nog meedoen hoor, zie onze website voor het aanmeldingsformulier van 'Voetprints voor Nepal'.
 
 
Een van de eerste dingen die we moeten doen als we in Nepal zijn, is het monteren van alle orthopedische hulpmaterialen die we in het voorjaar van revalidatie oord Roessingh hebben gekregen. Al het spul is gedemonteerd verzonden, en dat moet weer in elkaar worden gezet aan de hand van foto's die we vooraf hebben genomen.
 
Dat wordt nog een hele klus, maar wel dankbaar werk als je daarna kan zien dat kinderen die altijd maar op de grond moeten liggen, nu ineens in een sta-frame kunnen staan en de wereld op een andere manier kunnen bekijken.....daar doen we het voor hoor.
 
 
Corrie & Co Reijnders
 
 
www.shbn.nl  
 
www.cpnepal.org

 
IBAN: NL11 ABNA 082 54 92 963
 
BIC:  ABNANL 2A
  
Gezonde mensen hebben wel 1000 wensen, zieke kinderen maar 1......

 
Namasté, (gegroet!)
 
 
 

 


   
Copyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud