Update Noodhulp voor Nepal8 - SHBN

Ga naar de inhoud

Update Noodhulp voor Nepal


Enkhuizen februari 2016.

Het is al weer een paar maanden geleden dat wij onze laatste noodhulp update hebben gedaan. Dus wordt het weer tijd voor wat nieuws. Jammer genoeg is de situatie nog steeds hetzelfde als in oktober vorig jaar, toen wij Nepal bezochten. Er is nog steeds een grensblokkade en de gesprekken tussen de Madhesi's en het parlement lopen elke keer op niets uit.
 
Ondertussen kregen we noodkreten van onze mensen in Nepal, want het werd nu winter en het was vooral in de hoger gelegen dorpen vreselijk koud. En als je dan in een plastic tentje of onder golfplaten moet slapen, word je daar niet vrolijk van.
 
Wij hebben een aantal vrienden geld gestuurd via Western Union en allereerst heeft Urmo 100 dekens laten maken en naar haar dorp gebracht. Wij dachten er niet bij na, dat als het geld er is, dat het dan pas begint. Er moet vervoer geregeld worden en er is bescherming nodig voor onderweg, want iedereen wil wel zo'n warme deken. Urmo heeft het gedaan en wij zijn haar hier heel dankbaar voor.
   
Ook onze vriend Pasang, onze jonge dokter heeft 200 dekens gekocht en 100 dekens naar Manakharka gebracht. Dit is het dorp waar hij ook in een klein ziekenhuisje werkt. Iedereen kreeg ook een solarlamp, gesponsord door de mensen van de Commanderij St. Willibrord en St. Servaas. Ook hebben we Pasang uitvoerig bedankt. De overige 100 dekens en lampen gaan naar Sermathang, het geboortedorp van Pasang.
 
Dan hebben we Pradip geld gestuurd en omdat hij zelf ziek was, longontsteking, heeft zijn vader de dekens, (150 stuks) in hun dorp uitgedeeld. Er zijn daar ook gehandicapte mensen en die mochten de dekens uitdelen. Dank aan Pradip zijn vader.
 
Er is een groep jonge mensen die zichzelf hebben verzameld in een werkgroep die ''Bring Thoughts into Action'' heet en allerlei dorpen bezoeken om daar de huizen op te bouwen met earthbag zakken. Zakken dus met modder en stenen gevuld om daarmee het huis op te bouwen. Een van deze mensen is Myrthe en zij komt uit Nederland. Wij hebben het team afgelopen oktober ontmoet en ook hen hebben we geld gestuurd.
 
Deze groep mensen willen ook de jonge vrouwen voorlichting geven in de dorpen over menstruatie enz. Een prachtig initiatief dat we graag steunen.Ons noodfonds is bijna leeg, maar we willen graag nog even doorgaan met het sturen van geld voor warme dekens.
Een deken kost tussen de 15 en 20 euro, dus als iemand dit wil sponsoren, heel graag!
 
Rekeningnummer NL 11 ABNA 082.54.92.963 t.n.v. Stichting 'Holland Building' Nepal o.v.v. dekens.

Het laatste nieuws is dat we een ticket geboekt hebben en 27 Maart tot 16 April naar Nepal zullen gaan!
Hartelijk dank,
Stichting "Holland Building" Nepal
Corrie & Co
 

 

  
Copyright Michel Deen 2020
Terug naar de inhoud